Vesti

Visoka škola strukovnih studija MPK Sremski Karlovci u međunarodnom programu Eko-škole

  by

Svečana dodela Zelenih zastava i eko-sertifikata izabranim školama, u okviru međunarodnog programa Eko-škole u Srbiji, održana je 22. decembra 2015. godine u Visokoj školi strukovnih studija MPK Sremski Karlovci. Laskavi status prve visokoškolske ustanove u međunarodnom programu Eko-škole u našoj zemlji i regionu stekla je Visoka škola MPK Sremski Karlovci.

Gostima se u svojstvu domaćina obratio direktor škole dr Miladin Kalinić i predsednik Saveta Visoke škole MPK Sremski Karlovci  i član odbora Eko-škole Radmila Živković Ristić.

Čast da otvori svečanost imala je pomoćnica sekretara za visoko obrazovanje Aleksandra Filipović u ime Pokrajinskog sekretarijata za nauku i tehnološki razvoj. Zelene zastave i eko- sertifikate primilo je pet vaspitno-obrazovnih ustanova: Visoka škola MPK Sremski Karlovci, Visoka tehnološka škola strukovnih studija iz Aranđelovca, OŠ Stefan Nemanja iz Niša, OŠ Milivoje Borović iz Mačkata, OŠ Rastko Nemanjić-Sveti Sava iz Nove Pazove. Međunarodno priznanje uručile su Aleksandra Mladenović predstavnica Ambasadora održivog razvoja i životne sredine i Nacionalni koordinator međunarodnog programa Eko-škole i Ljubica Naumović u ime kompanije Tetra Pak Production.

Misija skupa je bila razmena znanja i iskustva o zaštiti životne sredine među prosvetnim radnicima. Stoga su organizovana i prigodna predavanja o odgovornom postupanju prema životnoj sredini i održivom razvoju: Milene Tabašević, mr Miroslava Huđeka, Jelena Portner, Saše Raletić Jotanović MSc, dr Radovana Vladisavljevića, dr Vesne Vujasinović, Branislava Sančanina, Časlava Kalinića MSc, mr Valerije Večei Funde.

« 1 од 2 »

U pripremi koktela učestvovali su student Visoke škole sa studijskog smera Menadžment u ugostiteljstvu, pod mentorstvom dr Snježane Gagić i Nikole Vuksanovića MSc.

 

Institucionalnu podršku u sprovođenju ovog međunarodnog programa dali su Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Ministarstvo zdravlja i Centar za promociju nauke. Program su podržali i kompanija Tetra Pak, lokalna zajednica i prijateljske medijske kuće.

Other News