Vesti

Visoka škola strukvnih studija za menadžment i poslovne komunikacije Sremski Karlovci obeležila Dan ženskog preduzetništva

  by

Predstavnici Visoke škole strukvnih studija za menadžment i poslovne komunikacije Sremski Karlovci, prof. dr Miladin Kalinić i asistent MSC Saša Raletić Jotanović, su učestvovali u obeležavanju svetskog Dana ženskog preduzetništva u Vladi AP Vojvodine 19. novembra 2015. godine organizovanog od strane Unije poslodavaca Vojvodine, Pokrajinske Vlade i Vojvođanskog udruženja preduzetnica. WED – Womens Enterpreneurship Day je globalna inicijativa sa misijom da osnaži, podrži i ojača žensko preduzetništvo u svim delovima sveta. 

U svečanom delu prisutnima su se obratili Miroslav Vasin, pokrajinski Sekretar za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova, Stanko Krstin, predsednik Unije poslodavaca Vojvodine i Ksenija Vlaović, ambasadorka Dana ženskog preduzetništva za Srbiju za ovu godinu, predsednica Vojvođanskog udruženja preduzetnica i izvršna direktorka kompanije „Futura“ iz Petrovaradina. Glumice Gordana Stojaković Milena Šijački-Bulatović govorile su o znamenitoj Savki Subotić (1834-1918.), a „Vojvođanske impresije“ kroz klavirski koncert dočarao je Aleksandar Dujin.

Radni deo realizovan je kroz priče preduzetnica o svom poslovnom uspehu, Garancijskog fonda APV, mogućnostima finansiranja ženskog preduzetništva, ruralnom turizmu, projektu “Žene u politici za žene u biznisu“. Prof dr Fuada Stanković govorila je o ženskom preduzetništvu kroz istoriju. Usvojena je inicijativa za usvajanje Platforme za organizovanje vojvođanskog foruma za razvoj ženskog preduzetništva.

Other News