Nastavni plan i program Visoke škole, smer Menadžment u ugostiteljstvu predviđa praktičan rad kao oblik nastave. Student ima mogućnost da samostalno, po sopstvenoj želji, obezbedi obavljanje stručne studentske prakse u zemlji ili inostranstvu, u preduzeću pod uslovom da u tom preduzeću može da obavi planirani program stručne prakse.
Visoka škola već dve godine obezbeđuje preduzeće-ustanovu u inostranstvu, u kome će student obavljati stručnu praksu ukoliko student nije u mogućnosti da to sam uradi. Do sada su studenti praksu obavljali u hotelu LifeClass (Portorož, Slovenija; http://www.lifeclass.net/en/). U organizaciju prakse uključeni su dr Dragan Janjušić i dr Nikola Vuksanović.
Na praksi u hotelima LifeClass za dve godine je učestvovalo 20 studenata u razmeni veština koje su u vezi sa restoranskim poslovanjem i kulinarskim tehnikama pripreme i proizvodnje obroka.
Kompanija LifeClass obezbeđuje studentima Visoke škole:
- radne dozvole,
- vizu,
- smeštaj,
- prevoz,
- uniformu,
- obrok,
- sertifikat i
- nadoknadu za rad.
Pozicije na kojima mogu da rade studenti su: praktikant u kuhinji i restoranu.