Potpisan sporazum o saradnji između visoke škole i PK Vojvodine

– 12. jul 2017. godine –

 

Privredna komore Vojvodine (PKV) i Visoka škola strukovnih studija za menadžment i poslovne komunikacije (MPK) iz Sremskih Karlovaca, potpisali su u PKV u sredu, 12. jula 2017. godine Sporazum o poslovno-tehničkoj saradnji.

Vučurević i Kalinić, 12.07.2017.
Vučurević i Kalinić, 12.07.2017.

Sporazum su potpisali predsednik PKV  Boško Vučurević i direktor Visoke škole MPK dr Miladin Kalinić. Svečanom potpisivanju je prisustvovao i koordinator rada udruženja PKV mr Dragomir Đukić.

Cilj saradnje je povezivanje visokog obrazovanja, nauke i privrede, kao i intenziviranje primene naučno-istraživačkih rezultata u poslovanju privrednih subjekata na teritoriji Vojvodine.

– Ovaj Sporazum će sigurno značiti puno i za nas, i za MPK iz tog razloga što je PKV mesto okupljanja privrednika, mesto zbivanja svih privrednih aktivnosti. Prema tome, značaj smerova MPK u oblasti menadžmenta, trgovine, marketinga, ugostiteljstva, IT sigurno će naći svoje mesto u privredi AP Vojvodine i mi ćemo sigurno, kroz ovaj Sporazum, omogućiti da svršeni studenti MPK nađu svoje mesto, rekao je Vučurević.

Vučurević je najavio definisanje akcionog plana, odnosno svih aktivnosti u narednom periodu. Naglasio je da PKV daje mnogo na značaju kada je povezivanje nauke i privrede u pitanju ističući da je Pokrajinska vlada to prepoznala, te da su u toku pripreme Sajma nauke i privrede, koji će biti održan između 4. i 5. decembra. Dodao je i da se upravo time pokazuje značaj strateškog povezivanja PKV sa visokonaučnim ustanovama. Prof. dr Miladin Kalinić izrazio je zadovoljstvo što je i MPK deo povezivanja visokog obrazovanja, nauke i privrede Pokrajinske vlade i PKV, čiji je  krajnji cilj pospešivanje privrednog razvoja.

PKV i MPK, 12.07.2017.
PKV i MPK, 12.07.2017.

– Da bismo mogli privredno da se razvijamo, moramo da imamo kadrove koji su kvalitetno obučeni, sa takvim veštinama i znanjima koja mogu da stvaraju nove vrednosti. Upravo to je cilj ovog projekta. Mi imamo i osposobljene kadrove za pisanje i evropskih projekata, tako da očekujem da ćemo u daljem radu i akcionom planu koji ćemo sačiniti zajedno sa PKV, sve te planove realizovati, rekao je Kalinić.

IMG_0295Pored praktičnih znanja, koje će studenti MPK sticati kod privrednih subjekata, članica PKV, prof. dr Miladin Kalinić istakao je još da se nada da će saradnja sa PKV još više obogatiti studijske programe MPK.

– Sa aspekta obrazovanja, bitno je još i to da ćemo mi u kontaktu sa privrednicima, dobijati input kakve profile i kakve studijske programe da sačinimo i kakve kadrove da obrazujemo da bi oni imali svoje mesto u našim privrednim subjektima, a ne da ih školujemo da idu u inostranstvo. Očekujem isto tako da najbolji menadžeri iz uspešnih privrednih subjekata predaju našim studentima, tako da s jedne strane, dobiju sva znanja od uspešnih ljudi koji vode kompaniju, a s druge strane da budu u tim kompanijama i stiču znanja na svim nivoima koja se kod njih realizuju, rekao je Kalinić.

IMG_0256IMG_0276Direktor MPK je istakao da će prva zajednička saradnja MPK i PKV biti na istraživačkom projektu pod nazivom „Održiva potrošnja“,  koji je podržan od strane Pokrajinskog sekretarijata za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost.

 

Kabinet predsednika Privredne komore Vojvodine


Posted

in

by

Tags: