Dani energetike i investicija

Deveti Me─Ĺunarodni dani energetike i investicija (MDEI) odr┼żani su┬á 26. i 27. februara 2020. godine. Potpredsednik Pokrajinske vlade ─Éor─Ĺe Mili─çevi─ç je na otvaranju 9. me─Ĺunarodnih dana energetike i investicija, rekao da energetski bilans Srbije za 2020. godinu predvi─Ĺa da oko 20 odsto ukupne potro┼ínje energije bude iz obnovljivih izvora.

Dani energetike su prilika da se bavimo odgovorima na pitanja kako da proizvedemo onoliko energije koliko nam treba, onda kada nam treba i tamo gde nam je potrebna, a da ona cenom ne remeti ostvarivanje drugih potreba potro┼ía─Źa, rekao je Slavoljub Arsenijevi─ç, pomo─çnik pokrajinskog sekretara za energetiku.

Obra─çaju─çi se prisutnima ┼íef┬á Delegacije Evropske unije u Republici Srbiji, ┬ágosp. Sem Fabrici je kazao da se ovih dana zajedno sa predstavnicima srpskih vlasti dogovara nov finansijski paket koji ─çe za ovu i narednu godinu obezbediti 80 miliona evra samo za ┼żivotnu sredinu u Srbiji.

Me─Ĺunarodni dani energetike i investicija su najve─çi forum u oblasti energetike u Vojvodini i obra─Ĺuju sve aktuelnosti na teme energetske efikasnosti, obnovljivih izvora energije, zelene gradnje i za┼ítite ┼żivotne sredine.┬á O najaktuelnijim temama u oblasti energetike govorili su eminentni stru─Źnjaci iz devet zemalja, BiH, Hrvatska, Ma─Ĺarka, Nema─Źka i dr.

Prof. dr Marina Simin u─Źestvovala je ┬ákao predstavnik Visoke strukovne ┼íkole za menad┼żment i poslovne komunikacije ÔÇô MPK, Novi Sad.


Posted

in

by

Tags: