Deveti Međunarodni dani energetike i investicija (MDEI) održani su  26. i 27. februara 2020. godine. Potpredsednik Pokrajinske vlade Đorđe Milićević je na otvaranju 9. međunarodnih dana energetike i investicija, rekao da energetski bilans Srbije za 2020. godinu predviđa da oko 20 odsto ukupne potrošnje energije bude iz obnovljivih izvora.

Dani energetike su prilika da se bavimo odgovorima na pitanja kako da proizvedemo onoliko energije koliko nam treba, onda kada nam treba i tamo gde nam je potrebna, a da ona cenom ne remeti ostvarivanje drugih potreba potrošača, rekao je Slavoljub Arsenijević, pomoćnik pokrajinskog sekretara za energetiku.

Obraćajući se prisutnima šef  Delegacije Evropske unije u Republici Srbiji,  gosp. Sem Fabrici je kazao da se ovih dana zajedno sa predstavnicima srpskih vlasti dogovara nov finansijski paket koji će za ovu i narednu godinu obezbediti 80 miliona evra samo za životnu sredinu u Srbiji.

Međunarodni dani energetike i investicija su najveći forum u oblasti energetike u Vojvodini i obrađuju sve aktuelnosti na teme energetske efikasnosti, obnovljivih izvora energije, zelene gradnje i zaštite životne sredine.  O najaktuelnijim temama u oblasti energetike govorili su eminentni stručnjaci iz devet zemalja, BiH, Hrvatska, Mađarka, Nemačka i dr.

Prof. dr Marina Simin učestvovala je  kao predstavnik Visoke strukovne škole za menadžment i poslovne komunikacije – MPK, Novi Sad.

Categories: Vesti