Međunarodni festival inovacija, znanja i stvaralaštva “TESLA FEST 2019”

Međunarodni festival inovacija, znanja i stvaralaštva TESLA FEST, 33 po redu, održan je od 12. do 15. Oktobra, 2019. godine u Novom Sadu, pod pokroviteljstvom Vlade Republike Srbije, Vlade AP Vojvodine, grada Novog Sada i Zavoda za intelektualnu svojinu. TESLA FEST se održava 33 godinu i prerastao je u značajan privredni, naučni i kulturni događaj u zemlјi i regionu gde se afirmišu pronalazaštvo, inovacije, i intelektualna svojina kao važan faktor naučnog, kulturnog i ekonomskog razvoja.

Ove godine TESLA FEST je okupio 115 pronalazača, mladih talenata i istraživača sa više od 300 inovacija i pronalazaka iz zemlje i inostranstva, a najviše iz Srbije,  Kine, Švajcarske,  Rumunije, Češke,  Mađarske, Republike Srpske i dr.

Međunarodna konferencija o inovacijama inelektualnoj svojini je održana 12. oktobra u Novom Sadu, pod pokroviteljstvom Svetske organizacije za intelektualnu svojinu (WIPO). Prof. dr. Marina Simin već osmu godinu za redom učestvuje u radu Konferencije kao predavač sa radom po pozivu, kao član međunarodnog žirija i predstavnik (MPK).

Visoka strukovna škola za menadžment i poslovne komunikacije (MPK) već godinama podržava ovu manifestaciju obzirom da je Prof. dr. Dušan Ristić, Emeritus bio istaknuti član Saveza pronalazača Vojvodine i jedan od osnivača “TESLA FESTA”. Visoka strukovna škola za menadžment i poslovne komunikacije (MPK) je dobila Zahvalnicu za doprinos uspehu TESLA FESTA i time je još jednom pokazala da je među liderima u afirmaciji inovacija, pronalazaštva i intelektualne svojine.


Posted

in

by

Tags: