Međunarodni festival inovacija, znanja i stvaralaštva “TESLA FEST 2020”

Međunarodni festival inovacija, znanja i stvaralaštva TESLA FEST, 34 po redu, održan je od 12. do 15. Oktobra, 2020. godine u Novom Sadu, pod pokroviteljstvom Vlade Republike Srbije, Vlade AP Vojvodine, grada Novog Sada i Zavoda za intelektualnu svojinu. TESLA FEST je tokom 34 godine prerastao  u značajan privredni, naučni i kulturni događaj u zemlјi i regionu gde se afirmišu pronalazaštvo, inovacije, i intelektualna svojina kao važan faktor naučnog, kulturnog i ekonomskog razvoja.

TESLA FEST ima neprocenjiv značaj za Novi Sad jer predstavlјa mesto susreta inovatora i mladih naučnika iz Srbije, regiona i sveta – istakla je članica Gradskog veća za obrazovanje Dina Vučinić, podsetivši na činjenicu da je Novi Sad mnogo pre drugih Nikolu Teslu proglasio počasnim građaninom. Na ovogodišnjem festivalu je prikazano više od stotinu inovacija pronalazača, preduzetnika, učenika i studenata iz Švajcarske, Republike Srpske, Kine i Srbije.

Međunarodna konferencija o inovacijama i inelektualnoj svojini je održana

  1. Oktobra u Novom Sadu, pod pokroviteljstvom Svetske organizacije za intelektualnu svojinu (WIPO). Prof. dr Marina Jovićević Simin već devetu godinu za redom učestvuje u radu Konferencije kao predavač sa radom po pozivu, kao član međunarodnog žirija i predstavnik (MPK).

 

Visoka strukovna škola za menadžment i poslovne komunikacije (MPK) već godinama podržava ovu manifestaciju obzirom da je Prof. dr Dušan Ristić, Emeritus bio istaknuti član Saveza pronalazača Vojvodine i jedan od osnivača TESLA FESTA. Visoka strukovna škola za menadžment i poslovne komunikacije (MPK) je dobila Diplomu za doprinos uspehu TESLA FESTA i time je još jednom pokazala da je među liderima u afirmaciji inovacija, pronalazaštva i intelektualne svojine.

 


Posted

in

by

Tags: