Me─Ĺunarodni festival Tesla Fest 2016

 

Me─Ĺunarodni festival inovacija, znanja i stvarala┼ítva “TESLA FEST”

Me─Ĺunarodni festival inovacija, znanja i stvarala┼ítva “TESLA FEST”, 30-ti po redu, odr┼żan je od 12. do 15. Oktobra, 2016. godine u Novom Sadu na Spensu, pod pokroviteljstvom Vlade Republike Srbije, Vlade AP Vojvodine, Grada Novog Sada i Zavoda za intelektualnu svojinu.

Ove godine TESLA FEST je okupio pronalaza─Źe, mlade talente i istra┼żiva─Źe sa oko 400 inovacija i pronalazaka iz zemlje i inostranstva, a najvi┼íe iz Rusije, Kine, Irana, ┼ávedske, Republike ─îe┼íke, Bugarske, Rumunije, Makedonije, Crne gore, Hrvatske, Republike Srpske i dr.

teslaVisoka strukovna ┼íkola za menad┼żment i poslovne komunikacije (MPK) podr┼żala je ovu manifestaciju obzirom da je Prof. dr. Du┼ían Risti─ç, emeritus bio osniva─Ź i istaknuti ─Źlan Saveza pronalaza─Źa Vojvodine i jedan od utemeljiva─Źa “TESLA FESTA” kao prikladne forme ─Źuvanja uspomene na nenadma┼ínog genija i najve─çeg svetskog pronalaza─Źa. Ove godine je obele┼żeno i 160 godina od ro─Ĺenja Nikole Tesle, 80 godina od progla┼íenja Tesle po─Źasnim gra─Ĺaninom Novog Sada i 60 godina od osnivanja Saveza pronalaza─Źa Srbije.

Me─Ĺunarodna konferencija o inovacijama i inelektualnoj svojini je odr┼żana 13. Oktobra u amfiteatru Spensa pod pokroviteljstvom Svetske organizacije za intelektualnu svojinu (WIPO). Prof. dr. Marina Simin┬á ve─ç petu godinu za redom u─Źestvuje u radu Konferencije kao predava─Ź, sa radom po pozivu kao predstavnik (MPK). Svojim radom pod nazivomÔÇŁ Oznake geografskog porekla u funkciji pozicioniranja nacionalne privredeÔÇŁ dala je izuzetan doprinos radu Konferencije, ┼íto je bilo i medijski propra─çeno (Kanal 9, RTV).

TESLA FEST je prerastao je u zna─Źajan privredni, nau─Źni, kulturni doga─Ĺaj u zemlji i regionu gde se afirmi┼íu inovacije, pronalaza┼ítvo i intelektualna svojina kao va┼żan faktor ekonomskog i tehnolo┼íkog razvoja. Visoka strukovna ┼íkola za menad┼żment i poslovne komunikacije (MPK) je dobila Zahvalnicu za doprinos uspehu TESLA FESTA i time je jo┼í jednom pokazala da je me─Ĺu liderima u afirmaciji inovacija, pronalaza┼ítva i intelektualne svojine.


Posted

in

by

Tags: