MPK i DIG4TEACH

Konferencija DIG4TEACH o digitalnim kompetencijama edukatora održana je 19. februara 2019. godine u Rektoratu Univerziteta u Novom Sadu. U organizaciji Konferencije učestvovala je dr Jelena Simić, prof. i pomoćnik direktora Visoke škole strukovnih studija za menadžment i poslovne komunikacije iz Novog Sada.
Na Konferenciji su izlagali istaknuti stručnjaci iz zemlje i inostranstva, a govorilo se o digitalizaciji u najširem smislu, od digitalne pismenosti, digitalne kompetencije, digitalnih resursa do digitalizacije u funkciji obrazovanja. Konferenciju je otvorila pomoćnica Ministra za elektronske komunikacije i poštanski saobraćaj u resornom Ministarstvu, prof. dr Irina Reljin, dok je prof. dr Mirjana Kranjac sa Fakulteta za inženjerski menadžment u Beogradu bila moderator završne sesije. Za okruglim stolom govorili su: Panagiotis Kampelys iz EK, Alessandro Brolpito iz evropske trening fondacije ETF, Ekaterina Prasolova sa Norveškog univeziteta za nauku, Danijela Šćepanović iz Ministarstva za obrzovanje i tehnološki razvoj.
Konferenciju je posetilo 150 učesnika i predstavnika iz redova predškolskog, osnovnog, visokog obrazovanja i instituta koji se bave obrazovanjem i donose odluke u obrazovanju. Konferenciju DIG4TEACH finansiralo je Ministarstvo za trgovinu, turizam i telekomunikaciju.


Posted

in

by

Tags: