MPK obnovila status Eko-škole (EkoFakultet)

Godi┼ínji sastanak eko┼íkolskih koordinatora odr┼żan je u prostorijama Integrisanog obrazovnog sistema za prirodne i dru┼ítvene nauke u Beogradu, 20. oktobra 2017. godine.┬áSastanku je prisustvovalo preko 100 predstavnika Eko-┼íkola.

Na┬áceremoniji dodele Zelenih zastava i sertifikata vaspitno-obrazovnim ustanovama┬ákoje su po prvi put stekle status Eko-┼íkole, odnosno obnovile status me─Ĺunarodne Eko-┼íkole dodeljena je 21 Zelenu zastavu ustanovama koje su po prvi put stekle status. Osam vaspitno-obrazovnih ustanova obnovilo je status Eko-┼íkole, me─Ĺu njima i Visoka ┼íkola strukovnih studija za menad┼żment i poslovne komunikacije, Sremski Karlovci. Sertifikat i Zelenu zastavu primili su dr Nikola Vuksanovi─ç i mr Valerija Ve─Źei-Funda.

U okviru obrazovnog dela, prezentaciju je odr┼żala i┬áprof dr An─Ĺelka Mihajlov┬ákoja je upoznala prisutne o posledicama ┼żive na zdravlje ljudi i koje namirnice i proizvodi mogu da sadr┼że ┼żivu, kao i o va┼żnosti Minamata konvencije o ┼żivi.

Na kraju skupa obratili su se eko-┼íkolski koordinatori, koji su predstavili svoja dosada┼ínja iskustva i dostignu─ça u sprovo─Ĺenju programa Eko-┼íkole i Eko-paket projekta. Prezentacije su odr┼żale:┬áNevena Pe┼íi─ç iz O┼á ÔÇťStojan Novakovi─çÔÇŁ iz Blaca, Alma Angeleski iz vrti─ça ÔÇť1001 radostÔÇŁ iz Beograda, Slavica Despotovi─ç iz O┼á ÔÇťRastko Nemanji─ç ÔÇô Sveti SavaÔÇť, Nova Pazova, Danica Garaleji─ç iz O┼á ÔÇťSveti SavaÔÇŁ iz Po┼żarevca, Sne┼żana ─Éuri─ç iz O┼á ÔÇťDimitrije Todorovi─ç KaplarÔÇŁ iz Knja┼żevca, Mirjana Vu─Źeti─ç iz O┼á ÔÇťDesanka Maksimovi─çÔÇŁ iz Gornjeg Milanovca, Aleksandra Strugar iz O┼á ÔÇťSveti SavaÔÇŁ iz ─îa─Źka i Valerija Ve─Źei-Funda iz Visoke ┼íkole strukovnih studija za menad┼żment i poslovne komunikacije, Sremski Karlovci.


Posted

in

by

Tags: