Srebro i bronza za MPK na 50. međunarodnom sajmu turizma

Na 50. međunarodnom sajmu turizma održanom u Novom Sadu, od 5. do 7. oktobra 2017. godine, prvi put je organizovana gastronomska takmičarska manifestacija Gastro-resto fest Dunavski region.

Studenti MPK, sa studijskog programa Menadžment u ugostiteljstvu, osvojili su dve medalje. Mila Mirosavljević se u jakoj konkurenciji izborila za srebrnu medalju u disciplini Moderno jelo od piletine, a Vladimir Divić je osvojio bronzanu medalju u disciplini Moderna poslastica u kategorijama juniora. MPK je u ukupnom plasmanu na takmičenju osvojila treće mesto. Studenti su na takmičenju nastupali pod mentorstvom dr Nikole Vuksanovića, koji je ocenjivao učesnike uz sudije: Dejana Stankovića, Željka Vukajlovića, Jordana Nastanovića i Luku Ljubičića. Istovremeno, na Sajmu se održao Gastro kup Srbije za profesionalce na kom je dr Nikola Vuksanović žirirao. Dr Snježana Gagić je bila članica žirija u kategoriji Priprema barskih mešavina. Organizaciju ovog takmičenja podržala je MPK, tako što su pobednici osvojili nagradne vaučere – plaćenu godišnju školarinu.

Na Sajmu je učestvovao i hotel LifeClass iz Portoroža (Slovenija) koji je višegodišnji partner MPK u organizovanju stručne studentske prakse.


Posted

in

by

Tags: