SVE─îANA AKADEMIJA POVODOM DANA STUDENATA

Dan studenata obele┼żava se u znak se─çanja na demonstracije zbog ja─Źanja fa┼íizma koje su studenti u Beogradu organizovali 04.04.1936. godine. Tada je u protestu ubijen student prava ┼Żarko Marinovi─ç.

Studentska konferencija akademija i visokih ┼íkola Srbije je osnovana Zakonom o visokom obrazovanju, radi ostvarivanja zajedni─Źkih interesa studenata kao partnera u procesu visokog obrazovanja u Srbiji, koordiniranja rada i utvr─Ĺivanja zajedni─Źke politike studentskih parlamenata akademija strukovnih studija, odnosno visokih ┼íkola strukovnih studija u Srbiji i obavljanja drugih poslova utvr─Ĺenih Zakonom.

Sve─Źana akademija povodom proslave dana studenata je odr┼żana 04.04.2018. godine u Narodnoj Skup┼ítini Republike Srbije.

Sve─Źanoj sednici su pored predstavnika studenata svih visokih ┼íkola strukovnih studija, prisustvovali i predstavnici: Vlade Republike Srbije, Narodne Skup┼ítine Republike Srbije, Ministarstva prosvete, nauke i tehnolo┼íkog razvoja, Nacionalnog saveta za visoko obrazovanje, Konferencije akademija strukovnih studija Srbije (KASSS) odnosno direktora svih visokih ┼íkola strukovnih studija.

U delu programa Studentska konferencija akademija i visokih ┼íkola Srbije uru─Źene su nagrade studentima sa najboljim prosekom na svojim visoko┼íkolskim ustanovama.

Konferenciji su prisustvovali profesor Miladin Kalini─ç i studentkinja tre─çe godine Bojana Od┼żakovi─ç na studijskom programu Menad┼żment u ugostiteljstvu sa trenutnim ostvarenim prosekom 9,92.

http://rs.n1info.com/a377262/Vesti/Obelezen-Dan-studenata-ministar-obecava-bolje-dane.html


Posted

in

by

Tags: