Dan studenata obeležava se u znak sećanja na demonstracije zbog jačanja fašizma koje su studenti u Beogradu organizovali 04.04.1936. godine. Tada je u protestu ubijen student prava Žarko Marinović.

Studentska konferencija akademija i visokih škola Srbije je osnovana Zakonom o visokom obrazovanju, radi ostvarivanja zajedničkih interesa studenata kao partnera u procesu visokog obrazovanja u Srbiji, koordiniranja rada i utvrđivanja zajedničke politike studentskih parlamenata akademija strukovnih studija, odnosno visokih škola strukovnih studija u Srbiji i obavljanja drugih poslova utvrđenih Zakonom.

Svečana akademija povodom proslave dana studenata je održana 04.04.2018. godine u Narodnoj Skupštini Republike Srbije.

Svečanoj sednici su pored predstavnika studenata svih visokih škola strukovnih studija, prisustvovali i predstavnici: Vlade Republike Srbije, Narodne Skupštine Republike Srbije, Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Nacionalnog saveta za visoko obrazovanje, Konferencije akademija strukovnih studija Srbije (KASSS) odnosno direktora svih visokih škola strukovnih studija.

U delu programa Studentska konferencija akademija i visokih škola Srbije uručene su nagrade studentima sa najboljim prosekom na svojim visokoškolskim ustanovama.

Konferenciji su prisustvovali profesor Miladin Kalinić i studentkinja treće godine Bojana Odžaković na studijskom programu Menadžment u ugostiteljstvu sa trenutnim ostvarenim prosekom 9,92.

http://rs.n1info.com/a377262/Vesti/Obelezen-Dan-studenata-ministar-obecava-bolje-dane.html

Categories: Vesti