Aktivnosti studenata smera Menadžment u ugostiteljstvu na svečanoj dodeli Zelenih zastava

There is no gallery selected or the gallery was deleted.

Svečana dodela Zelenih zastava i eko-sertifikata izabranim školama, u okviru međunarodnog programa Eko-škole u Srbiji, održana je 22. decembra 2015. godine u Visokoj školi strukovnih studija MPK Sremski Karlovci.

Zadatak studenata smera Menadžment u ugostiteljstvu na svečanoj dodeli Zelenih zastava je bila priprema koktela za 110 učesnika. Pod mentorstvom dr Snježane Gagić i asistenta u nastavi M.Sc Nikole Vuksanovića, kulinarsko umeće su pokazali studenti: Milica Lapadat, Denis Blatnjički, Vanja Panić, Josip Sekulić, Dejan Marković, Miloš Tasković i Miloš Vučinić, a veštine usluživanja Marko Krstić, David Stojković, Anica Vasović iDušan Ubiparip.
Na koktelu je posluženi 818 hladnih zalogaja (kanapei) koji su pripremani na dvanačina(mrsni i posni). Nosioci ukusa kod mrsnih zalogaja su bile namirnice životinskog porekla: svinjska pečenica, njeguška pršut, bački kulen, stišnjena šunka, feta sir, domaća pileća pašteta, itd. Kada je reč o posnim zalogajima, uglavnom su se najviše pripremali od riba: tunjevina, haringa, sardina, riblja pašteta, itd., kao i od biljnog sira – Tofu a zatim od mariniranih pečuraka i špargli.
Kreativnost studenata u pripremi je došla do izražaja kod priprema poznatih zalogaja kao što su kaprese, plavi sir gorgonzola, krem sir sa orasima i voćem, itd.


Posted

in

by

Tags: