Biblioteka

Visoka ┼íkola strukovnih studija za menad┼żment i poslovne komunikacije studentima obezbe─Ĺuje ud┼żbenike i drugu literaturu koja je neophodna za savla─Ĺivanje gradiva u potrebnoj koli─Źini i na vreme.


Nastava iz svakog predmeta pokrivena je odgovaraju─çim ud┼żbenicima i pomo─çnim u─Źilima. Studenti po─Źetkom semestra dobijaju od predmetnog profesora godi┼ínji plan i program rada, koji svojim sadr┼żajem, izme─Ĺu ostalog, pru┼ża i  informacije o literaturi koja u potpunosti pokriva sadr┼żaj svakog od nastavnih predmeta. Profesor je u obavezi da obezbedi i rukopis za predmet koji nema odgovaraju─çu literaturu ili je ta literatura postala neodgovaraju─ça usled brzog tehni─Źkog i tehnolo┼íkog razvoja naro─Źito u oblasti ra─Źunarskih i telekomunikacionih tehnologija. Pored autora, obavezu da daju doprinos kvalitetu ud┼żbenika imaju i recenzenti. Mi┼íljenje studenata o kvalitetu ud┼żbenika  dobija se anketiranjem za svaki predmet i na taj na─Źin se re┼íavaju problemi vezani za literaturu.


┼ákola je usvojila i Pravilnik o ud┼żbenicima, kojim se sistematski prati i ocenjuje kvalitet kako ud┼żbenika tako i drugih pomo─çnih u─Źila (zbirki zadataka, zbirki primera iz prakse, praktikuma…), i to sa aspekta kvaliteta sadr┼żaja, strukture, stila i obima. Svi ud┼żbenici i pomo─çna u─Źila koji ne zadovoljavaju standard, povla─Źe se iz nastave i zamenjuju kvalitetnijim.


Biblioteka Visoke ┼íkole strukovnih studija za menad┼żment i poslovne komunikacije opremljena je potrebnim brojem bibliote─Źkih jedinica koja broji 5339 naslova. Biblioteka raspola┼że veoma kvalitetnom literaturom koja pokriva celokupnu oblast menad┼żmenta, poslovnih komunikacija, preduzetni┼ítva i ugostiteljstva.. Bibliote─Źke jedinice ─Źine: ud┼żbenici, monografske publikacije, re─Źnici, praktikumi, uputstva, zbornici, diplomski i seminarski radovi.


Kupovina knjiga za ┼íkolsku biblioteku vr┼íi se na predlog stru─Źnog kadra i predmetnih profesora. Prioritet imaju knjige koje su neophodne studentima radi izrade predispitnih obaveza i seminarskih radova.


Predmetni profesori imaju obavezu da tokom godine predla┼żu naslove knjiga koje su neophodni i koje treba  nabaviti za ┼íkolsku biblioteku. Popunjavanje i odr┼żavanje bibliote─Źkog fonda podrazumeva nabavku knjiga koja mo┼że biti poklon razmena ili kupovina. Literatura koje se kupuje je neophodne za odvijanje kvalitetnog nastavnog procesa.


Pored ┼ítampanih ud┼żbenika predmetni nastavnici obezbe─Ĺuju i dodatne nastavne materijale u vidu prezentacije za predavanje koji se postavljaju na sajt ┼íkole, a sve u cilju pomo─çi studentima u savladavanju gradiva i ostvarivanja ishoda u─Źenja.


Program za elektronsku obradu bibliote─Źkog fonda omogu─çava pretra┼żivanje po svim parametrima: autoru, naslovu, podnaslovu, predmetnoj odrednici, kolektivnom autoru, vrsti dokumenta, godini izdanja,izdava─Źu i svim klju─Źnim re─Źima.  Kori┼í─çenje biblioteke i pristup njenom fondu celodnevno je dostupan.