Međunarodni festival inovacija, znanja i stvaralaštva “TESLA FEST 2018”

Međunarodni festival inovacija, znanja i stvaralaštva TESLA FEST, 32 po redu, održan je od 12. do 15. oktobra, 2018. godine u Novom Sadu, pod pokroviteljstvom Vlade Republike Srbije, Vlade AP Vojvodine, grada Novog Sada i Zavoda za intelektualnu svojinu. TESLA FEST se održava 32 godinu i prerastao je u značajan privredni, naučni i kulturni događaj u zemlјi i regionu gde se afirmišu pronalazaštvo, inovacije, i intelektualna svojina kao važan faktor naučnog, kulturnog i ekonomskog razvoja.

Ove godine TESLA FEST je okupio pronalazače, mlade talente i istraživače sa oko 180 inovacija i pronalazaka iz zemlje i inostranstva, a najviše iz Rusije, Kine, Indije,  Rumunije, Portugalije, Irana, Republike Srpske i dr.

Međunarodna konferencija inelektualnoj svojini je održana 12 Oktobra u amfiteatru SPENS-a pod pokroviteljstvom Svetske organizacije za intelektualnu svojinu (WIPO). Prof. dr. Marina Simin  već osmu godinu za redom učestvuje u radu Konferencije kao predavač sa radom po pozivu i predstavnik (MPK). Svojim radom pod nazivom ”Saradnja nauke i privrede kao faktor razvoja inovativnosti sektora MSP” dala je izuzetan doprinos radu Konferencije, koja je medijski propraćena (Kanal 9, RTV, youtube).

Visoka strukovna škola za menadžment i poslovne komunikacije (MPK) podržala je ovu manifestaciju obzirom da je Prof. dr. Dušan Ristić, Emeritus bio osnivač i istaknuti član Saveza pronalazača Vojvodine i jedan od osnivača “TESLA FESTA”. Visoka strukovna škola za menadžment i poslovne komunikacije (MPK) je dobila Zahvalnicu za doprinos uspehu TESLA FESTA i time je još jednom pokazala da je među liderima u afirmaciji inovacija, pronalazaštva i intelektualne svojine.


Posted

in

by

Tags: