Najbolji junior sa MPK na takmičenju u Sloveniji

Na 3. međunarodnom kulinarskom festivalu „Kranjska Gora“,u Sloveniji, student Aleksandar Leovac, smera menadžment u ugostiteljstvu, proglašen je za najboljeg juniora na takmičenju. Aleksandar se u jakoj konkurenciji izborio za dve zlatne medalje u kategoriji Nacionalno jelo na moderan način i Moderno jelo. Mila Mirosavljević je u istim kategorijama osvojila srebnu i bronzanu medalju.

Na takmičenju, koje je trajalo od 08. do 11. aprila 2018. godine, učestvovale su ekipa iz Turske, Italije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Makedonije, Slovenije, Slovačke i Srbije.

Studenti MPK su se takmičili ispred Kulinarske federacije Srbije. Pored studenata MPK, na takmičenju iz Srbije učestvovali su takmičari iz: srednje škole u Novom Sadu i Vrnjačkoj Banji, Visoke hotelijerske škole iz Beograda, Prirodno – matematičkog fakulteta iz Novog Sada, članovi asocijacije Horeca, AŠKS i KAS-a.

Studenti su na takmičenju nastupali pod mentorstvom dr Nikole Vuksanovića. Studente je ocenjivao sudijski tim na čelu sa Stevom Karapandžom i Dragicom Lukin (Hrvatska), a zatim Alan Pajet (Mauricijus), Vuko Mitrović (Crna Gora), Iztok Legat (Slovenija), Emra Köksal i Barış Ondaş (Turska), Julia Dragut (Rumunija) i iz Srbije: Dejan Stanković, Jordan Nastanović, dr Bojana Kalenjuk, Goran Radivojević i dr Nikola Vuksanović.


Posted

in

by

Tags: