Potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za privredu i turizam Ivan Đoković posetio Visoku školu

Potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za privredu i turizam Ivan Đoković posetio je 1. novembra 2016. godine Visoku školu strukovnih studija za menadžment i poslovne komunikacije Sremski Karlovci.
Tom prilikom, potpredsednik Đoković se u razgovoru sa direktorom Visoke škole dr Miladinom Kalinićem, prof. upoznao sa radom ove obrazovne ustanove, njenim akreditovanim studijskim programima i ostvarenim projektima (Sajam preduzetništva, EKO-škola, Erazmus +, Studenti zajednici, studentskom praksom u zemlji i inostranstvu), ali i strateškim ciljevima i budućim planovima saradnje (npr. sa Edukativnim centrom za obuke u profesionalnim i radnim veštinama u Novom Sadu) kada je u pitanju obrazovanje novih kadrova u oblasti menadžmenta, posebno ugostiteljstva i preduzetništva.
„Visoka škola u Sremskim Karlovcima će ove godine iznedriti oko stotinu obrazovanih kadrova u ugostiteljstvu i turizmu, a koje Pokrajina mora nastojati da zadrži i primeni u praksi njihovo stečeno obrazovanje. U razgovoru sa menadžmentom Škole, pokušaćemo ove kadrove da zadržimo uz pomoć podsticajnih mera, tačnije start-ap programa i programa zapošljavanja u saradnji sa Nacionalnom službom za zapošljavanje. Upravo je to onaj kapacitet koji nam nedostaje da bi zaokružili turizam u Vojvodini”, istakao je Đoković, dodavši da će Sekretarijat podržati održavanje Sajma preduzetništva, koji tradicionalno okuplja srednjoškolce AP Vojvodine u takmičenju za najbolju preduzetničku ideju i biznis plan.
Prilikom posete, studentima sa studijskog programa Menadžment u ugostiteljstvu potpredsednik Đoković uručio je diplome za obavljenu stručnu praksu u hotelu LifeClass u Portorožu (Slovenija).
U sklopu posete Visoke škole potpredsednik je u Sremskim Karlovcima obišao i Muzej pčelarstva i Vinsku kuću Živanović.

 

There is no gallery selected or the gallery was deleted.

 


Posted

in

by

Tags: